
معرفی جاذبه های گردشگری کردستان
با شروع فصل گرما، مسافرتهای تابستانه نیز شروع میشود. در این مقاله قصد داریم شما را با استان کردستان آشنا کنیم تا مسیر مسافرت تابستانهتان را از شمال به این استان تغییر دهیم. کردستان از استانهای شمال غربی کشورمان است که به سبب آب و هوای معتدل، طبیعت بکر، فرهنگ غنی، آثار باستانی تبدیل به یکی از قطبهای گردشگری ایران شده است. در ادامه با ما همراه باشید، تا بیشتر با این استان آشنا شوید.
سنندج، آشیانه شاهین
سنندج مرکز استان کردستان، پایتخت فرهنگی ایران است. نام این شهر در زبان محلی به معنای آشیانه شاهین است. زمانی که به این شهر سفر میکنید با مردمی خونگرم و مهماننواز رو به رو میشوید. سنندج از جمله شهرهای کوهستانی ایران است که در تابستان دارای آب و هوای معتدل و در زمستان هوای سرد دارد. اطراف سنندج را دو کوه آبیدر و سنگ سیاه قرار دارد که، زیبایی شهر را چند برابر کرده است.
مسجد جامع سنندج
مسجد جامع سنندج یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری کردستان است. این مسجد در دوران قاجار ساخته شده است و به عنوان یکی از با ارزش ترین نمونههای معماری اسلامی شناخته شده است. مسجد جامع دارای دو ایوان و شبستانی بزرگ با 24 ستون است.
پارک کوهستانی آبیدر
پارک آبیدر در بلندای کوهی به همین نام واقع شده است، بسیاری از سنندجیها در آخر هر هفته برای پیک نیک به این پارک کوهستانی میروند. این مجموعه دارای چندین چشمه، باغ و باغ وحش است. زمانی که بر بام این کوه قرار میگیرید، چشم انداز زیبایی از سنندج را میبینید.
بازار سنندج
اگر جزو آن دسته افرادی هستید که علاقه زیادی به مکانهای سنتی و مردمان قدیمی با لباسهای رنگارنگ دارند، بازار قدیمی سنندج یکی از بهترین گزینه ها برای دیدن است. این بازار کمی شبیه به نقش جهان اصفهان است، چرا که دارای پلانی مستطیلی شکل است و در دوران صفویه ایجاد شده است. به دلیل خیابان کشی، این بازار به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم شده است.
عمارت آصف سنندج ( خانه کرد )
از باشکوه ترین و قدیمیترین بناهای سنندج، خانه کرد است. خانه کرد دارای گچبری و آجرکاریهای صفوی است. البته بعدها در دوران قاجار و پهلوی بر گچبریها و زیباییهای آن اضافه شده است. خانه کرد بزرگترین موزه مردمشناسی مربوط به یک قوم و از با ارزش ترین گنجینههای فرهنگی کشور به حساب میآید.
دریاچه زریوار
دریاچه زریوار یکی از زیباترین دریاچههای کشور است. این دریاچه در فاصله سه کیلومتری غرب مریوان واقع شده است. یکی از ویژگیهای منحصربهفرد دریاچه مریوان این است که هیچ منبع آبی برای دریاچه وجود ندارد و از طریق بارش باران به وجود آمده است، به همین دلیل است که مردم کردستان این دریاچه را اسرار آمیز میدانند. از زیباییهای این دریاچه در زمستان، یخ بستن آب دریاچه است که میتوانید بر روی آن قدم بزنید.
اورامانات
از زیباترین جاذبههای دیگر کردستان، کوههای اورامان و هورامان هستند. این منطقه کوهستانی بین مرز ایران و عراق قرار دارد و هر ساله مسافران زیادی را جذب میکند. زمانی که به کوههای اورامان میرسید، در برابر شکوه و عظمت آن متعجب میشوید. کوهها با ارتفاع بلند، رودخانههای فراوان، درههای پرپیچ و ابرهایی که میتوانید آنها را لمس کنید، از زیباییهایی این منطقه کوهستانی هستند.
پل گاران
پل تاریخی گاران، در 10 کیلومتری مریوان و در امتداد جاده مریوان سقز قرار گرفته است. پل گاران در دوران صفوی بنا شده است و در سال 1379، ثبت ملی شده است.
آبشار گویله
آبشار گویله در مسیر مریوان به سقز قرار گرفته است. این آبشار یکی دیگر از جاذبههای شهرستان مریوان است. بهتر است این آبشار را در فصل بهار ببینید، چرا که پر از آب میشود و منظرهای زیبایی را به وجود میآورد.
بانه
اگر جزو آن دسته از افراد هستید که به خرید علاقه زیاد دارید، رفتن به شهر بانه را فراموش نکنید. شهرت این شهری مرزی به دلیل بازارهای خرید آن است. این شهر دارای جنگلهای طبیعی و بزرگ بلوط است که سالانه صادرات زیادی به کشورهای دیگر انجام میدهد.
روستاهای پلکانی
یکی دیگر از جاذبههای کردستان، روستاهای پلکانی این استان است. روستای پلکانی پالنگان در شهر کامیاران قرار دارد، بافت سنتی، آبشار و چشمههای زیبا و رودخانه تنگیور از جمله جاذبههای روستای پلکانی پالنگان هستند. روستای تنگی از دیگر روستاهای پلکانی است. این روستا در میان کوه های بلند شاهو و در میان شهرستانهای کامیاران و سنندج واقع شده است.
مراسم پیرشالیار
یکی از مراسمهایی که هر ساله در هورامان برگزار میشود، مراسم پیرشالیار است. این مراسم آیینی چند هزار ساله دارد و هر ساله دوبار، یک بار در 15 بهمن و بار دیگر در 15 اردیبهشت برگزار میشود. این مراسم با مراسم کومسای کمی متفاوت است. مراسم کومسای که به آن شکستن سنگ مقدس هم میگویند. این مراسم در نیمه اول اردیبهشت در مزار پیر شالیار برگزار میشود. این مراسمها هر ساله گردشگران زیادی را جذب این منطقه میکند.
غار کرفتو
غار تاریخی کرفتو، طولانی ترین غار ایران است که حاصل دست بشر اولیه و طبیعت است. این غار در ادوار مختلف سکونتگاه بسیاری از انسانها بوده است.
سقز
تپههای باستانی زیویه که در گذشته، سکونتگاه اقوام مانایی بودهاند، در شهرستان سقز قرار دارد. مسجد دو مناره که مربوط به دوران افشاریان است و حمام حاج صالح که در دوران صفویه بنا شده است از مهمترین جاذبههای گردشگری سقز هستند. این شهر یکی از سردترین شهرها یایران به حساب میآید. لباسهای محلی این منطقه شامل: تنپوش، سرپوش و پایافزار است.
بیجار،بام ایران
این شهر یکی از مرتفعترین شهرهای ایران به حساب میآید. از جاذبههایی گردشگری این شهر میتوان به بستنی هایی که با شیر تازه و عطر و طعم گلاب، بازار سنتی، قلعه قمچقای و پیست اسکی نسار اشاره کرد.
رود سیروان
از مهمترین رودخانههای جاری در کردستان، رود سیروان است. این رودخانه در بخش غربی و شمال غربی هورامان واقع شده است. سرچشمه این رودخانه از زاراب و مریوان است و پس از عبور از شمال غربی اورامانات وارد عراق میشود.
source