
منارجنبان اصفهان را بیشتر بشناسید
اصفهان یکی از زیباترین و تاریخیترین شهرهای ایران است. این شهر سومین پایتخت پادشاهان صفوی در دوران فرمانروایی آنها بوده است. اصفهان در دوره صفویه پیشرفتهای بسیاری را در زمینههای علمی و مذهبی کسب کرد. بناهای بسیاری در زمان پادشاهان صفوی در ایران ساخته شد که امروزه به عنوان جاذبههای تاریخی و گردشگری اصفهان شناخته میشوند. نقش جهان، کاخ چهلستون، عمارت هشت بهشت و … از زیباترین جاذبه های تاریخی اصفهان هستند اما امروز قصد داریم یکی از خارق العادهترین جاذبههای این شهر به نام منارجنبان را به شما معرفی کنیم.
منارجنبان شگفتانگیزترین جاذبه اصفهان
منارجنبان یکی از شگفتانگیزترین جاذبههای ساخته شده در زمان صفویه در اصفهان است این سازه زیبا در غرب اصفهان قرار گرفته است. منارجنبان در اصل بر روی آرامگاه یکی از عرفای اصفهان به نام عمو عبدالله کاردالانی که در قرن هشتم هجری قمری زندگی میکرده است قرار دارد. بنای روی آرامگاه این عارف به شکل گنبد ساخته شده است و دو مناره که مهمترین بخش این سازه هستند در روی آن قرار گرفتهاند. بسیاری از مهندسان علت لرزشهای این منارهها را استفاده از مصالح سبک در ساخت آن میدانند. معماری این بنا بسیار به معماری سازههای دوره ایلخانیان شباهت دارد. در ادامه به بررسی هر یک از بخشهای این سازه میپردازیم.
منارهها
منارههای قرار گرفته بر روی گنبد در دوره صفویه ساخته شدهاند و یکی از مهمترین بخشهای این سازه هستند. سطح این منارهها با کاشیهایی به رنگ سفید، مشکی و فیروزهای تزیین شدهاند. در داخل این منارهها تعدادی پله وجود دارد که میتوان از بیرون آرامگاه به داخل آنها رفت. اما علت اصلی لرزش منارهها چیست؟ بر اساس پژوهشهایی که در طی چندین سال بر روی این سازه انجام شد مهندسان متوجه شدند، این منارهها به دلیل استفاده از مصالح سبک بسیار نازک و سبک هستند به همین دلیل به راحتی تکان میخورند اما این لرزش تنها در یک مناره نیست بلکه لرزش به مناره دیگر و کل سازه منتقل میشود. زنگولههایی که در منارهها قرار گرفتهاند نشانگر این لرزش هستند.
ایوان منارجنبان
ایوان منارجنبان قسمتی است که آرامگاه عمو عبدالله بر روی آن قرار گرفته است. طبق مطالعات انجام شده ایوان این سازهها سالها قبل از ساخت منارهها وجود داشته است.
آرامگاه شیخ عمو عبدالله
عمو عبدالله کاردالانی از عرفای قرن هشتم هجری بوده است که در این مکان دفن شده است. اطلاعات زیادی درباره او در دسترس نیست اما طبق آنچه بر سنگ قبر او نوشته شده است، دوره زندگی او به دوران سلطنت سلطان محمد خدابنده بر میگردد.
چله خانه منارجنبان
یکی دیگر از بخشهای این سازه چله خانه است که عرفا برای ۴۰ روز در آنجا به دور از همه چیز با خدای خود خلوت میکردند.
اقامت در نزدیکی منارجنبان
منارجنبان در آتشگاه اصفهان قرار دارد و دورتر از سایر جاذبه های تاریخی اصفهان است. اگر قصد دارید در نزدیکی این سازه اقامت داشته باشید هتل آسمان و هتل چهل پنجره با فاصلهای ۱۵ دقیقهای با خودرو میتوانند گزینههای مناسبی برای شما باشند اما اگر ترجیح میدهید در مرکز شهر و در نزدیکی بیشترین جاذبه های اصفهان مانند نقش جهان و عمارت چهلستون اقامت کنید، هتل عباسی، هتل پارت، هتل عالی قاپو و هتل سپاهان از بهترین هتل های اصفهان برای اقامت هستند.